Roze Zaterdag 2025 in Zaanstad

ZAANSTAD – Roze Zaterdag 2025 wordt gehouden in Zaanstad. De Stichting Roze Zaterdagen Nederland heeft dat vandaag in Goes bekendgemaakt. De oudste pride komt voor het eerst in onze stad. De pride gaat in 2024 naar Groningen. De Roze Zaterdag in Zaanstad is op 28 juni 2025.

Volgens Simon Timmerman, voorzitter van Stichting Roze Zaterdagen Nederland heeft Zaanstad laten zien dat Zaankanters in staat zijn om een “…geweldige editie te organiseren”. “Roze Zaterdag 2025 is een fantastische kans voor Zaanstad om zich aan heel Nederland te laten zien als lhbtiq+-vriendelijke stad. In de selectieprocedure hebben de initatiefnemers ons overtuigd met hun uitgebreide plannen, het brede draagvlak en ontzettend veel enthousiasme”, aldus Timmerman.

‘Ontzettend eervol’

Die initiatiefnemers zijn de Gemeente Zaanstad, Stichting De Zaanse Regenboog, Stichting Marketing Zaanstreek en Bureau Discriminatiezaken. Wethouder Gerard Slegers noemt het in een eerste reactie ontzettend eervol dat Stichting Roze Zaterdagen Nederland heeft gekozen voor Zaanstad. De gemeente wil dat elke inwoner zich zelf kan zijn en zich veilig moet kunnen voelen in onze stad. “Helaas is dat nog niet overal het geval. Met Roze Zaterdag willen we zorgen voor meer verbinding tussen ál onze inwoners. Het gaat om elkaar accepteren en respecteren”, aldus Slegers. Hij verwacht dat Roze Zaterdag 2025 voor iedereen een onvergetelijk evenement zal worden.

Emancipatoir en demonstratief

Roze Zaterdag is een evenement dat al sinds eind jaren zeventig wordt georganiseerd in de maand juni. Het evenement heeft een emancipatoir en demonstratief karakter en biedt ruimte voor informatie, debat, feest, ontmoeting en zichtbaarheid ten bate van seksuele, sekse- en genderdiversiteit. Jaarlijks kent de stichting de organisatie van Roze Zaterdag, twee jaar vooruit, toe aan een stad in ons land en ondersteunt de organisatoren.

De initatiefnemers die Roze Zaterdag naar Zaanstad hebben weten te krijgen (foto: Stichting Roze Zaterdagen Nederland)

Lees ook ons bericht over de Regenboogparade 3 juni 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *