Schermen die niet werken, roltrap kapot, busstation Zaandam

ZAANDAM-Schermen die niet werken, roltrap kapot, busstation Zaandam. Het busstation in Zaandam, dat elke Zaankanter wel kent, ligt er nogal stil bij in de avonduren. Een ideale gelegenheid voor onze verslaggever om daar een foto van te maken. Wat ons meteen opviel, is dat de schuifdeur niet open ging. Deze was kennelijk ook stuk.

We moesten via een andere schuifdeur naar binnen, die opvallend traag openging. Die zou ook wel stuk kunnen gaan. Onze verslaggever stond binnen en zag dat de schermen waarop de vertrektijden staan niet werkten. Ze konden geen verbinding maken met het netwerk, wat heel erg onhandig is. Gelukkig hangen er bij de haltes wel vertrektijden, maar als je niet weet bij welke halte de bus vertrekt, moet je toch even zoeken. En dan gebeurt het vaak dat je net je bus mist en een half uurtje moet wachten, of 15 minuten als je naar Amsterdam moet.

Wat ons ook opviel, is dat de roltrap weer eens kapot was. Deze werkt niet en is al behoorlijk oud. Met de huidige prijzen voor een busrit zou je verwachten dat het zou moeten werken, maar dat is dus niet het geval. Voorheen had je in de wachtruimte een loket waar je nog informatie kon vragen, maar dat is al tijden gesloten, en niemand lijkt van plan om terug te keren. Dat is erg onhandig als je gewoon even met een medewerker wilt spreken. Bovendien stonk de wachtruimte naar urine, wat niet echt uitnodigend is om daar te gaan zitten wachten op je bus.

De lift werkte wel, maar de deuren leken eruit te vallen – zo’n herrie maakten ze. Al met al is dit niet echt de beste plek om een half uur op de bus te wachten. Je zou toch verwachten dat in het jaar 2023 alles in orde zou zijn, maar dat is absoluut niet het geval. Het is erg jammer, want het nodigt niet echt uit om met het openbaar vervoer naar Zaandam te komen.

13 reacties

 • Het wel zo mooie Zaandam. Althans dat moest het worden het busstation vind ik echt helemaal niks, mensen fietsen er gewoon doorheen en plassen er inderdaad.

  • Joost mag weten waarom de gemeente Zaanstad Zaandam zo laat verloederen.
   In andere gemeentes kopen ze oude panden op, opknappen en verhuren. Leegstand en woning nood opgelost .
   Waar wordt het belasting geld aan uitgegeven?
   Ikea bouwgrond? Nog meer woningen.
   Slecht beleid in het stadhuis

 • Vreselijk armoedig entree voor een mooi opgeknapt en gezellig centrum. Dat gaat nog verder bij de lift voordat je het centrum betreed. Ziet er heel erg goor uit, ramen stuk, ijzer verroest en het stinkt er verschrikkelijk. Onbegrijpelijk dat de gemeente dit niet oppakt en onderhoud.

 • Klopt allemaal het stinkt er naar urine ze slapen er info borden werken amper bustijden kloppen niet met wat op internet staat en soms op de info borden roltrap werkt al weken niet en ik snap ook niks van de prijzen voor de busrit wisselt nog al sterk waarom niet gewoon 1 prijs en wat ik ook nog kwijt wil is dat sommige chauffeurs ware rodeo rijders zijn niet normaal zo wilde rijders vooral de 69 nr krommenie gister ochtend was er misselijk van!!!

  • De gemeente is hier de verantwoordelijke voor de huidige staat van het busstation en niet Connexxion zoals sommige beschrijven. Ik hoor dat buschauffeurs zich ook schamen voor de huidige staat van het busstation.

   Zelf kom ik er ook heel vaak en het is er inderdaad niet fris, weinig werkt, er wordt gefietst en auto’s rijden af en aan wat niet toegestaan is en voor gevaarlijke situaties zorgt.

   Bij klachten (en een half uur op de bus moeten wachten) loopt u het beste even naar boven toe. Bij de informatiebalie in het gemeentehuis kunt u uw beklag doen. Dan bent u op het juiste adres.

   • Dat zegt Dirk goed, dat men het beste even naar boven toe kan gaan, (dichtbij) om beklag te doen. Dat is inderdaad het juiste adres.

 • Ronduit smerig.en schaamteloos zulke prijzen vragen volle bussen kleine zitplaatsen geen airco en een smerige busstation of wat het moet voorstellen.

  • Hallo Marieke,
   Wat heeft het busstation met de prijzen van de bus te maken?

   Je moet hier de gemeente de schuld geven. Deze zijn verantwoordelijk voor de staat van het busstation, niet Connexxion.

 • Zaanstad verwaarloosd!! Groenvoorziening, leegstaande verwaarloosde panden, vieze armoedige straten (bv vinkenstraat) te dure parkeervoorziening en niet eens voor bewoners bv eerst half gratis en dan nu al die woningen extra die gebouwd worden in Zaandam en omstreken!! En…. Allemaal naar de dokter,ziekenhuis , scholen, winkels, parkeren- het wordt vol en vol en druk en druk!!! En ook die moeten met openbaarvervoer!!! Schaam jullie gemeente Zaanstad!!!

 • Elizabeth Barbuto

  Vaak is de lift dat naar urine stinkt kapot, ook is de roltrap kapot, kom je terug van vakantie met je zware koffers, dan is er de trap die je kunt gebruiken, die zijn zo gevaarlijk met koffers in je handen, dan maar lopen, heel Zaandam is zo vieze, overvolle prullenbakken, liever meteen weer omkeren en vluchten van deze armoedig stad vol mensen die zich niet aanpassen aan de normen en waarden van NL, gemeente Zaanstad is ronduit vies

 • Blijkbaar zijn bewakers nodig, in en rond het busstation, maar wie zal dat betalen, zoete lieve Gerritje, en wie wil zo’n baan?

 • Beste Dustin, met uw suggestieve opvallende opmerkingen geeft u voornamelijk het busbedrijf de schuld van bijna niet werkende zaken zoals schuifdeuren en schermen. Met een beetje meer achtergrond onderzoek zou uw artikel geloofwaardiger overkomen. Lees de reactie van Dirk eens, deze slaat de spijker op zijn kop. En gebruik niet het woord ‘ons’, je bent immers alleen op onderzoek uitgegaan. Succes en doe volgende keer iets beter je best. Je kan het!

  • De redactie bestaat niet alleen uit Dustin Benjamins. Dan stelt u dat de schrijver van het artikel vooral de busonderneming de schuld geeft van alle genoemde zaken. Ik weet niet waar u dat leest. In het artikel krijgt de busonderneming namelijk helemaal nergens de schuld van. Sterker nog Connexxion wordt niet eens genoemd. Over suggestief gesproken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *