Sloop Zaanbrug gestart met verwijderen van het val (video)

Wormerland/Wormerveer – Vrijdagavond is de sloop van de Zaanbrug gestart met het verwijderen van het val. Allereerst werd de fietsdek er afgesloopt en weggetakeld. Daarna was het val aan de beurt. Rond middernacht (als we goed naar de kerkklok luisteren) werd het val van zijn plek getrokken. Met donderend geweld viel het op de rijplaten die aan de kant van Wormerland waren neergelegd.

Met het verwijderen van het val is een eerste stap gezet in de sloop van de Zaanbrug. Met de verwijdering van het val is het panorama van de industriële wand van Wormer gezien vanaf de Zaanweg voorgoed veranderd.

Op 4 september wordt het val van zijn plek gehesen. Het scheepvaart verkeer is gedurende de werkzaamheden gestremd. De landdelen aan de kant van Wormerveer en Wormerland zullen spoedig worden verwijderd, want medio november 2022 moet de bouw van de nieuwe Zaanbrug aanvangen. Als alles volgens plan verloopt wordt de brug eind 2023 opgeleverd.

Video

RadioTV Zaanstreek-verslaggever Dustin Benjamins stond met de camera in de aanslag om de start van de sloop te registreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *