Snelheid moet eruit vandaag nog verkeersdrempel op N203 (video)

Zoals eerder gemeld, is de verkeerssituatie gevaarlijk op de N203 in Zaandijk. Deze week is er voor de tweede keer een vrachtwagen gekanteld, waarbij geen palmolie is gelekt. De VVD heeft vragen gesteld, en de VVD vraagt zich af of er te hard wordt gereden op deze weg. Momenteel vinden er werkzaamheden plaats, waardoor de maximumsnelheid is beperkt tot 30 kilometer per uur.

Deze snelheid lijkt echter door automobilisten massaal te worden genegeerd. Waarschijnlijk zijn de vrachtwagens gekanteld omdat ze te snel reden, maar dit moet nog worden bevestigd door politieonderzoek. Vanavond wordt er door de aannemer nog een verkeersdrempel geplaatst, zoals wethouder Slegers heeft medegedeeld. Tevens heeft de wethouder aangekondigd dat de verkeerspolitie meer controles gaat uitvoeren op deze weg om te controleren of mensen zich wel aan de 30 kilometer per uur houden.

Video

VVD raadslid Casper Davelaar heeft vragen gesteld aan het college van B&W betreffende de verkeersincidenten op de Provincialeweg N203 te Zaandijk. RadioTV Zaanstreek vroeg aan raadslid Davelaar een toelichting bij zijn vragen. De video is in HD te bekijken.

Casper Davelaar (fractie VVD Zaanstad)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *