Straatverlichting in delen Westerkoog faalt

Koog aan de Zaan – Het is donker in delen van de wijk Westerkoog te Koog aan de Zaan. Oorzaak de straatverlichting werkt weer eens niet. Ondanks meldingen van verontruste buurtbewoners bij de gemeente Zaanstad is er nog altijd geen actie ondernomen om de buurt weer in het licht te zetten.

De problemen doen zich vooral voor op de Ruigebol, de Baardspringer, De Wildeman. Maar ook op andere locaties gaan de lantaarns soms niet aan. Bewoners vinden het niet prettig om in het stikdonker naar huis te gaan, of juist de woning te verlaten, of om naar buiten te moeten om de vuilcontainers buiten te zetten. Een gevoel van onveiligheid steekt de kop op.

Traag

Vreemd dat de gemeente traag is met het oplossen van de problemen. Het is al de tweede keer dat het probleem zich voordoet in dit deel van Westerkoog. Ook elders in de gemeente valt de straatverlichting soms uit. Met ook daar een weinig alerte gemeente. Als het om een technische storing gaat, moet dat toch redelijk snel opgelost kunnen worden.

Voorbereiding op Nacht van de Nacht?

Je zou bijna denken dat de gemeente de inwoners vast voorbereidt op de Nacht van de Nacht die op 28 oktober 2023 in het land wordt gehouden. Maar of dit een sneaky actie is van de gemeente om lichtvervuiling in de stad tegen te gaan en inwoners van een met sterren bezaaide hemel te laten genieten is onwaarschijnlijk.

Filmpje

RadioTV Zaanstreek zocht de buurt even op en maakte een kort filmpje. Het is in HD te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *