Transavia schrapt 331 vluchten in juni

AMSTERDAM – Luchtvaartmaatschappij Transavia annuleert 331 vluchten in de maand juni. Duizenden passagiers worden door de maatregel gedupeerd. Door problemen met onderhoud, reparaties en vertraagde levering van vervangende toestellen is Transavia niet in staat om 5% van de geplande retourvluchten te laten vertrekken. De passagiers worden binnenkort ingelicht.

De luchtvaartmaatschappij moet al enige tijd vliegtuigen aan de grond houden. De problemen worden voorlopig nog niet opgelost, want ook voor juli en augustus zullen naar verwachting vluchten worden geannuleerd.

Volgens Transavia is voor al geschrapte vluchten wel een alternatief gevonden voor zo’n 80% van de gedupeerde passagiers. Maar het lukt niet voor alle passagiers.

Teleurstellingen zoveel mogelijk voorkomen

Transavia zegt er alles aan te doen om zoveel mogelijk passagiers naar hun bestemming te vervoeren. “Ruim 95% van onze vluchten gaat door zoals gepland”, lezen we op de website van de luchtvaartmaatschappij. Dat betekent ook dat een aantal vluchten alsnog gewijzigd of geannuleerd moeten worden. “Door ons vluchtschema aan te passen, kunnen we de rest van ons schema volgens planning uitvoeren en teleurstellingen op het laatste moment zoveel mogelijk voorkomen.”

De vluchtwijzingen zijn opgenomen op de website van Transavia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *