TREINVERKEER VAN EN NAAR AMSTERDAM DOOR SYSTEEMSTORING PLAT (UPDATE 23.30 uur)

AMSTERDAM – Door een grote systeemstoring ligt het treinverkeer van en naar Amsterdam volledig plat. Bij de verkeersleiding op Amsterdam Centraal gingen van het een op het andere moment alle beeldschermen op zwart en kon het treinverkeer niet meer in goede banen geleid worden.

De storing begon zo rond 17.22 uur zondagmiddag. Een oorzaak voor het plotsklaps op zwart gaan van cruciale beeldschermen is nog niet bekend. Technici zijn druk bezig om de storing ter verhelpen. Voorlopig wordt er vanuit gegaan dat pas rond 20.30 uur alle systemen weer werken en het treinverkeer weer volgens de dienstregeling zal rijden. Tot die tijd moeten reizigers rekening houden met een extra reistijd van zo’n 45 minuten. Er is overigens geen zekerheid geboden dat tegen 20.30 uur alle problemen zijn opgelost. Kennelijk zijn de problemen zodanig groot, dat de NS een slag om de arm houdt.

Bij Leiden Centraal en Den Haag Centraal rijden er op dit moment ook minder Intercity’s. Oorzaak is ook een systeemstoring. Of beide systeemstoringen iets met elkaar te maken hebben is nog niet bekend.

Mogelijk gevolgen voor reizigers naar Harry Styles concert

De storing kan gevolgen hebben voor reizigers die vanavond naar het Harry Styles concert gaan in de Amsterdam Arena. Dat meldt de NOS. Organisator Mojo Concerts heeft besloten om het concert een kwartier later te laten aanvangen.

Concertgangers kunnen ook de metro, tram of bus pakken naar de Arena. Treinkaartjes zijn ook daarin geldig.

Zaandam – Alkmaar

Het treinverkeer tussen Zaandam en Alkmaar vice versa rijdt wel gewoon. Want dat valt onder de verkeersleiding Alkmaar.

–/–

Live blog

5 juni 2023 – 00.15 uur: We sluiten ons live blog af.

UPDATE 22.30 UUR: Het opstarten van de systemen is wederom niet gelukt. Alle werkplekken bij de verkeersleiding op Amsterdam-centraal vielen na de opstart meteen weer uit. ProRail gaat er nu vanuit dat de problemen niet eerder dan rond maandagochtend 05.00 uur zijn opgelost.

UPDATE 22.30 UUR: Ook in andere delen van de Randstad loopt treinverkeer vast. Haarlem-Leiden bijvoorbeeld wordt vanuit Amsterdam geregeld. Bij ons in de regio is nu ook uitval van treinverkeer. Doordat treinen op diverse lokaties in het land staan en dat geldt ook voor machinisten en conducteurs. ProRail hoopt nu rond 23.30 uur het probleem te hebben opgelost.

UPDATE 20.45 uur: STORING NIET VERHOLPEN. Het laatste nieuws van de NS is dat de opstart van de systemen is mislukt. De systeemstoring duurt nog voort. Kortom, het treinverkeer naar en van Amsterdam CS ligt nog altijd plat. Voor de veiligheid houdt NS nu aan dat pas tegen 22.30 uur het allemaal moet zijn opgelost. Raadpleeg voor meer informatie de website met de actuele situatie op het spoor.

UPDATE 20.00 uur: De woordvoering van de NS meldt dat de systeemstoring is opgelost. Rond 20.15 uur wordt het treinverkeer van en naar Amsterdam geleidelijk hervat. Het zal nog wel even duren voordat alle treinen weer volgens dienstregeling rijden. Over de oorzaak van de systeemstoringen is nog niets bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *