Vakbonden schorten stakingen op na beter bod Albert Heijn

ZAANDAM – De vakbonden en Albert Heijn hebben de gesprekken over de nieuwe Logistiek cao hervat nadat de grootgrutter woensdagavond een beter bod uitbracht. De stakingen bij de distributiecentra zijn voorlopig opgeschort.

De vakbonden wilden niet meer praten omdat in het eerdere bod van Albert Heijn de arbeidsvoorwaarden voor nieuwe medewerkers slechter waren dan voor het overige distributiepersoneel. Albert Heijn heeft in het nieuwe bod de verslechteringen eruit gehaald. Voor werken op zondag hebben nieuwe medewerkers nu ook recht op een toeslag van 100%. Nieuw personeel krijgt in het nieuwe bod ook recht om gebruikt te maken van een regeling tot vervroegde uittreding.

Een loonsverhoging van 10% bij een looptijd van één jaar was al op dinsdag door de grootgrutter voorgesteld. Albert Heijn heeft nu ook toegezegd afspraken te gaan maken met uitzendbureaus over de roosters van uitzendkrachten. Daarnaast wil Albert Heijn tijdens de looptijd van de nieuwe cao het aantal vaste banen laten toenemen met 100 FTE.

Optimisme over goed onderhandelingsresultaat

De bonden hebben naar aanleiding van het verbeterde bod de stakingen voorlopig opgeschort. Er is optimisme over het bereiken van een goed onderhandelingsresultaat. “We hebben goede hoop dat we met Albert Heijn tot een goed resultaat kunnen komen op basis van het bod dat er nu ligt”, zegt Shefania Sewbaks, bestuurder FNV Handel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *