Valse start tijdelijke Zaanbrug door hitte (video)

Wormerveer/Wormerland – De pleziervaart-schippers kregen eind van de maandagochtend goed de pest in omdat de tijdelijke Zaanbrug dicht bleef, zonder dat er ook maar enige informatie werd gewisseld waarom dat het geval was. De brug had het te kwaad met de hoge temperaturen, waardoor het staal was uitgezet. Gevolg: hij bleef dicht tot voor het probleem een oplossing werd geboden. Een dag na het afsluiten van de oude Zaanbrug, mag de start van de vervanger een valse worden genoemd.

De hele ochtend deed de brug gewoon dienst. Maar door de stijgende temperaturen liep de constructie uiteindelijk vast. Bijzonder irritant, omdat de afspraak was dat de brug in elk geval voor het scheepvaartverkeer twee keer per uur open zou gaan.

Slijpen

Zo rond 13.30 uur lagen er aan weerskanten van de brug diverse bootjes te wachten om hun weg te kunnen vervolgen. Intussen was de aannemer bezig om een stuk van de brug af te slijpen, zodat er weer beweging in kon komen. Daarmee zijn ze wel zo’n uurtje bezig geweest. Rond 15.00 uur was het probleem opgelost.

Dinsdag kunnen de temperaturen stijgen naar waarden boven de 35 graden Celsius. Dus het is nog even afwachten of het probleem zich dan niet opnieuw zal voordoen.

Video

RadioTV Zaanstreek maakte een kort filmpje. Volgt nog

Tijdelijke Zaanbrug heeft last van de hitte

Andere Zaanse bruggenproblemen

Terwijl wij het artikel publiceerden over de problemen met het openen van de tijdelijke Zaanbrug, had die andere brug in Zaanstad die naam maakt als ‘gestoorde brug’ opnieuw problemen. Hij kon niet dicht. Nog onbekend is wat daar de oorzaak van is en of de problemen al zijn opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *