Vanaf 10 december rijden er bijna geen bussen meer door Wormerveer

Zojuist is de nieuwe dienstregeling vanaf 10 december ingegaan, die wordt gereden door busmaatschappij EBS. Toen wij deze dienstregeling bekeken, merkten we op dat er veel haltes zijn komen te vervallen in Wormerveer. Bij het zien van deze dienstregeling vielen wij bijna van onze stoel. Het lijkt wel alsof Wormerveer van de buitenwereld wordt afgesloten. Voor mensen die in de buurt van de Cor Bruijnweg wonen, zou het handig zijn als daar ook een bushalte is. Voor mensen die niet goed ter been zijn, vormt dit een groot probleem.

We hebben besloten naar het stadhuis te gaan en niet eerder weg te gaan voordat we een antwoord hebben gekregen. Gelukkig was er iemand van de partij voor de ouderen en veiligheid die dit meteen is gaan vragen aan wethouder Gerard Slegers. Meneer Slegers kwam meteen met een antwoord en vertelde dat de vervallen haltes in overeenstemming zijn met de aanbesteding. Hierover zijn waarschijnlijk nog niet de laatste woorden gezegd.

Ook voor het nachtnet, de N94, geldt dat de bus alleen de halte Wormerveer station zal aandoen en niet verder door Wormerveer zal rijden. Dus voor mensen die in Amsterdam of Zaandam zijn geweest, vormt dit ook een probleem, aangezien het zeker 20 minuten lopen is om achter in Wormerveer te komen.

De volgende bushaltes in Wormerveer komen te vervallen: Plein 13, Warmoestraat, Edisonstraat, Zaanweg, Noordeinde, Noorderstraat, Lijsterstraat, Cor Bruijnweg, Westerstraat, Krokusstraat. Hierover zullen waarschijnlijk nog niet de laatste woorden zijn gezegd. Wij vragen ons daarom af hoe mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of slecht ter been zijn, vredig op hun bestemming zullen komen.

6 reacties

 • Jullie zien hier alleen de haltes en tijden die op de haltepalen te zien zijn.
  Hier staan niet alle haltes op, in Wormerveer verdwijnt geen enkele halte voor lijn 69.

 • Kijk maar in de OV-info app

  • In de app staat het maar tot 9 december. De nieuwe dienstregeling staat er dus nog niet in.
   Op de website van EBS vind je de route en vertrektijden. Dus er vervallen wel degelijk heel veel haltes.
   Nu wordt ook ineens duidelijk waarom er op de Rosariumlaan in Krommenie 2 haltes aangelegd zijn. De hele noorder en Zuiderham wordt bus loos

 • Dit artikel klopt voor geen meter. Alleen de belangrijkste haltes zijn weergegeven, maar er wordt wel gewoon op alle haltes gestopt. Kijk maar naar de andere Zaanse lijnen, zou anders betekenen dat men straks op 75% van de haltes niet meer stopt. Onzin bericht dit dus!

 • Nee nee nee. Dit is onjuiste info. Niet alle haltes worden in deze haltevertrekstaten vermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *