Vandalen hebben de lift op het Ankersmidplein in Zaandam vernield.

Vandalen hebben de lift op het Ankersmidplein in Zaandam vernield. Het glas is ingeslagen, waardoor de lift niet meer kan bewegen. De gemeente Zaanstad zal nieuw glas bestellen, maar dit kan enkele weken duren. Als noodoplossing zal de gemeente het beschadigde glas verwijderen en vervangen door een metalen plaat, zodat de lift weer gebruikt kan worden. Dit stelt mensen in staat om weer met de lift omhoog en omlaag te gaan.

Dit is niet de eerste keer dat zowel de roltrappen als de lift defect zijn. Vandalisme speelt vaak een rol, zoals het indrukken van de noodknoppen op de roltrap, waardoor ze niet meer werken. Ook de lift is regelmatig het doelwit, met kapot glas en zelfs vandalisme zoals urineren in de lift, wat zeer onhygiënisch en onaangenaam is. Het lijkt erop dat dit gedrag blijft aanhouden en men moet wachten op het volgende incident.

6 reacties

 • Miranda Goezinne

  Ik ga elke dag met de trein , er is altijd wat de roltrappen doen het nooit en die lift is heel smerig wordt nooit schoon gemaakt en doet het ook nooit moet heel vaak om rijden met mijn fiets om boven te komen super slecht is het met die dingen moet met mijn fiets naar boven omdst ok met de trein naar Amsterdam moet naarijn werk .
  Wordt erg slecht onderhouden allemaal en heel vaak vreemde gasten op het station bij ons in Zaandam voelt je niet echt veilig daar maar ja ik moet er toch zijn moet naar mijn werk ..

 • Miranda Goezinne

  Ik ga elke dag met de trein , er is altijd wat de roltrappen doen het nooit en die lift is heel smerig wordt nooit schoon gemaakt en doet het ook nooit moet heel vaak om rijden met mijn fiets om boven te komen super slecht is het met die dingen moet met mijn fiets naar boven omdat ik met de trein naar Amsterdam moet naar mijn werk .
  Wordt erg slecht onderhouden allemaal en heel vaak vreemde gasten op het station bij ons in Zaandam voelt je niet echt veilig daar maar ja ik moet er toch zijn moet naar mijn werk ..

  • Hallo Miranda, bedankt voor je bericht. Wat vervelend om te horen dat jij je ook niet veilig voelt wanneer je naar je werk gaat. Dat begrijpen wij heel goed. Misschien zou je een e-mail of brief kunnen sturen naar de gemeente met het verzoek om maatregelen te treffen. Hoe meer klachten ze ontvangen, hoe sneller ze dit probleem wellicht aanpakken. We hopen dat het in de toekomst beter wordt voor je. Tot die tijd, zorg goed voor jezelf en blijf veilig.

 • e roltrappen en liften in Zaandam zorgen al jarenlang voor problemen. Het is verre van ideaal om te zeggen dat Zaanstad een rolstoelvriendelijke gemeente is. Onlangs heb ik een antwoord gekregen op dit probleem en helaas is het antwoord negatief. Mijn vriend, die in een rolstoel zit, kan soms het stadhuis niet eens bereiken omdat alle liften buiten werking zijn. Kortom, dit is een zeer onwenselijke situatie.

  Het is inderdaad een zeer kwalijke zaak dat essentiële voorzieningen zoals liften en roltrappen zo vaak niet functioneren. Het lijkt absurd dat het stadhuis op een hoogte gebouwd is, wat het voor mensen met mobiliteitsproblemen nog moeilijker maakt om toegang te krijgen tot overheidsgebouwen.

 • Zaanstad lijkt geen vriendelijke gemeente te zijn voor mensen met een beperking. Als je invalide bent en de liften werken niet, is dat een schande. Ik begrijp dat je niet tevreden bent met het stadshart, omdat veel dingen zijn gesloopt en het lang duurt voordat ze gerepareerd zijn. Ook ben je niet blij met het ontwerp van het gemeentehuis dat op hoogte is gemaakt door ene Sjoert, die er kennelijk met miljoenen vandoor is gegaan.

 • Ook ik erger mij heel erg aan met name de staat van de lift. Is erg vies en stinkt, lijkt zowel van binnen als van buiten helemaal verroest, raam is al geruime tijd stuk. Ik begrijp niet dat medewerkers van de gemeente( die ook vast vaak gebruik maken van de lift, bv om hun lunch te halen in de stad) daar geen melding van maken, aangezien dit al jaren speelt. Ik vind deze entree voor deze leuke stad echt een ongelooflijke aanfluiting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *