Veel activiteiten tijdens Week van de Veiligheid

REGIO – De gemeente Zaanstad organiseert, samen met partners, tal van activiteiten in de Week van de Veiligheid die op 9 oktober van start gaat en duurt tot 15 oktober. Door middel van het geven van informatie wil de gemeente de stad veiliger maken. Dit jaar kunnen inwoners weer straffeloos wapens inleveren op het politiebureau Zaandijk en actie die eerder al behoorlijk succesvol bleek.

Op het politiebureau te Zaandijk, aan het Guishof 1, staat een ton, waarin mensen slag- en stootwapens en messen kunnen deponeren. Als inwoners een vuurwapen, munitie of explosieven willen inleveren moet daarvoor via het telefoonnummer 0900 – 8844, een aparte afspraak gemaakt worden. De politie zal dan in burgerkleding het wapen op halen. Deze wijze van inleveren is dus niet anoniem, maar er vindt geen vervolging plaats. Het wapen wordt wel onderzocht, om te bepalen of het is gebruikt bij een misdrijf.

De wapeninleveractie loopt de hele week, dus van 9 tot en met 15 oktober 2023.

Veiligheidsmarkt 11 oktober

Op het Marktplein in Wormerveer, wordt op 11 oktober van 08.30 – 16.00 uur een Veiligheidsmarkt gehouden. Boa’s en veiligheidsadviseurs van de gemeente gaan in gesprek met inwoners. Er is een Virtual Reality-containter van de brandweer aanwezig. Bureau Drugszaken geeft van 13.00 – 14.00 uur een presentatie hoe een locatie voor de productie van drugs te herkennen is. Aanmelden kan door een email te sturen aan OOV@Zaanstad.nl. Op de Veiligheidsmarkt wordt een ideeënbox geplaatst, waarin inwoners de gemeenten ideeën kan geven over het veiligheidsbeleid.

Ondermijningsontbijt voor bedrijventerreinen 12 oktober

De gemeente organiseert samen met het Platform Veilig Ondernemen (PVONH) en de voorzitters van de bedrijventerreinen OVZZ en businesspark Wormerveer een ontbijt voor ondernemers van de bedrijventerreinen in de stad. Marcel van de Ven (bekend van zijn boek de Kooi en Hunted) neemt de ondernemers mee op het terrein van ondermijning. Voor deze activiteiten kunnen ondernemers zich aanmelden via de website van PVONH: https://www.pvonh.nl/week-van-de-veiligheid-2023

Verkleinen kans op (woning)inbraak 11 oktober

Deze activiteit wordt gehouden in Dorpshuis de Kwaker aan de J.J. Allanstraat 127 te Westzaan, om 19.00 uur. Aan de hand van foto’s en video’s krijgen bezoekers een beeld van plekken waar inbrekers makkelijk hun slag kunnen slaan. De beelden zijn door een politie expert gemaakt voorafgaand aan de avond. Hij vertelt hoe dieven te werk gaan, de tijden waarop dat gebeurt en hoe je verdacht gedrag kunt herkennen. Er worden tips gegeven om de kans op inbraak te verkleinen.

Aanmelden voor deze avond kan via e-mail OOV@zaanstad.nl

Veiligheidsmarkt Gedempte Gracht 14 oktober

Op 14 oktober organiseert de gemeente op de Gedempte Gracht van 08.30 – 16.00 uur een Veiligheidsmarkt. Het programma is vergelijkbaar met dat van de Veiligheidsmarkt in Wormerveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *