Verduurzaming Zaanse woningen door nieuwe inkoopactie

ZAANSTAD – De gemeente Zaanstad bij monde van wethouder René Tuijn roept inwoners op om gebruik te maken van adviezen, praktische hulp en financiële regelingen om woningen energiezuiniger te maken. Want een laag energieverbruik heeft een gunstig effect op de maandlasten. “Zoveel mogelijk panden, zo snel mogelijk, zo energiezuinig mogelijk, dat is in ieders belang”, zegt Tuijn.

Zaanstad stuurt aan alle woningeigenaren een brief met een uitnodiging voor een collectieve inkoopactie. Het gaat om te stimuleren dat eigenaren zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, isolatieglas en warmtepompen laten plaatsen. In 2022 was het resultaat van de regeling dat er 67 opdrachten werden uitgevoerd met een flinke besparing als gevolg. “Bij elkaar een besparing van 70.000 kg co2 per jaar”, zegt wethouder Tuijn.

Meer informatie

Niet alleen met de brief wil Zaanstad wooneigenaren informeren. Er is ook een website: http://www.winstuitjewoning.nl/zaanstad, waar meer informatie is te vinden over de actie. Woensdag aanstaande organiseert Winst uit je woning een online informatieavond. Dan wordt het nodige verteld over de inkoopactie, energiebesparingsmaatregelen, subsidies en financieringen. Er kunnen ook vragen worden gesteld.

Zaankanters kunnen op zaterdag 28 oktober en 4 november deelnemen aan de Duurzame Huizenroute. Je kan dan een kijkje nemen in een woning waar al duurzame maatregelen zijn genomen. Kijk op http://www.duurzamehuizenroute.nl voor een overzicht van de locaties.

Lage inkomens

Voor mensen met een laag inkomen zijn er aanvullende maatregelen. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van de Fixbrigade en financiële regelingen. Op http://www.wonen.zaanstad.nl/energiezuiniger vind je een overzicht van alle maatregelen en voorwaarden.

Bron: Perbericht Zaanstad. Fotobron: Pascal Fielmich

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *