Verwarring en onduidelijkheid heersen over pendelbus in Wormer vanwege afgesloten Zaanweg

Wormer/Wormerveer – Sinds de werkzaamheden aan de Zaanweg rijdt bus 67 niet meer naar Wormer. Als alternatief is er een pendelbus ingezet. Deze pendelbus stopt tegenover de avondwinkel in Wormerveer en rijdt van 14:00 tot 21:30 uur. Er is echter veel verwarring rondom deze pendelbus. Het lijnnummer is niet bekend, en er staat geen bestemming op de pendelbus vermeld.

Wij weten wel waar deze bus naartoe gaat; deze bus gaat van Wormerveer naar de halte Noorderweg in Wormer. Maar dit is niet ideaal voor alle bewoners van Wormer. Mensen die in de buurt van de Spatterstraat of de Veerdijk wonen, ervaren hierdoor extra reistijd en moeten verder lopen om thuis te komen of op hun werk te geraken.

Een bewoner vertelde ons vandaag: ‘Ik woon in de Lucullius. Normaal stap ik uit bij halte Rouenweg, en dan ben ik zo thuis. Maar nu moet ik vanaf de Noorderweg naar huis lopen, dat is bijna nog verder dan het station Wormerveer. Dus loop ik nu maar, het is niet anders, ik moet wel.’ Deze bewoonster staat niet alleen in haar situatie.

Een andere bewoner, die in de buurt van de Pijl woont, vertelde ons dat ze normaal gesproken uitstapt bij de halte Rouenweg. Ze is nu gedwongen om naar het station te lopen, hoewel ze niet erg goed ter been is. ‘Maar ik moet wel naar mijn afspraken kunnen,’ voegde ze eraan toe. ‘Het is nu tijdelijk een gemis zonder lijn 67, maar ik moet het er maar mee doen.’

Ook als het slecht weer is, willen mensen uit Wormer graag bus 67 of lijn 121 nemen. Helaas rijden deze bussen nu niet naar Wormerveer en Zaandam. Wormer is over het algemeen al niet gemakkelijk bereikbaar met de bus. Buslijn 67 naar Zaandam rijdt slechts één keer per uur, net als buslijn 121. Daarnaast is er nog een buurtbus die door vrijwilligers wordt gereden, maar deze stopt na 18:00 uur. Lijn 67 en 121 beëindigen hun dienst rond 22:00 uur.

Enkele jaren geleden reed er nog een nachtbus door Wormer, maar deze is inmiddels al enige tijd niet meer beschikbaar. Voor mensen die ’s avonds willen uitgaan en in het achterste deel van Wormer wonen, bij de Poelboerderij bijvoorbeeld, zijn ze afhankelijk van de trein. De laatste trein in het weekend vertrekt om 01:43 uur vanuit Amsterdam naar Wormerveer. Vanaf daar moeten ze dan lopend of met de fiets naar huis. Het is voor de jeugd natuurlijk erg teleurstellend dat er geen nachtbus meer rijdt in Wormer.

We zullen vragen stellen over de pendelbus, omdat er veel onduidelijkheid over bestaat. Zodra we meer informatie hebben, zullen we dit in dit artikel vermelden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *