VVD: ‘Toon te populistisch, daarom open brief niet getekend’

ZAANSTAD – De toon van de open brief over het asielbeleid werd te populistisch, schrijft Fidel Lopes (fractievoorzitter VVD Zaanstad) in een reactie op FaceBook. Daarom heeft de fractie hem niet ondertekend.

Volgens de PVV Zaanstad is ‘de Zaanse VVD totaal los van zijn kiezers’. Het irriteert de fractie van Peter van Haasen kennelijk zeer dat de VVD Zaanstad (overigens net als de andere Zaanse VVD-fracties) niet de open brief over het asielbeleid heeft ondertekend. Meer dan 20 VVD fracties in Noord-Holland deden dat wel. Volgens de PVV Zaanstad is de VVD fractie stekeblind en onderkent ze niet dat er sprake is van een asielcrisis.

Te populistisch

Fidel Lopes (Fractievoorzitter VVD)

VVD-fractievoorzitter Fidel Lopes is het met die PVV-opvatting duidelijk niet eens. De ondertekening “…hebben wij inderdaad (bewust) niet gedaan”. De fractie moest er wel over nadenken. “De boodschap die namelijk gegeven wordt onderschrijven wij zeker wel, het gaat momenteel in het land niet goed. Als je als regering de gemeenteraad moet passeren in beslissingen die een dorp of stad raken dan kan je niet zeggen dat alles op orde is.”

De fractie van de VVD in Zaanstad was betrokken bij het schrijven van de brief, stelt Lopes.  “Uiteindelijk besloten (we) om niet meer te tekenen omdat de toon te populistisch werd en wij liever oplossingen in het bouwen van meer woningen (zorgen dat de vergunningen sneller worden afgegeven kan hierbij helpen) zodat de doorstroming van de asielzoekers beter op gang komt, vanzelfsprekend met aan de voorkant een strenge (maar terechte) selectie”, aldus Fidel Lopes.

Er was ook nog een andere reden om niet tot ondertekening van de open brief over te gaan. Lopes: “In Zaanstad valt het ten opzichte van andere delen van het land naar onze mening gelukkig nog wel mee. Wij doen wat we moeten doen conform gemaakte afspraken maar overdrijven niet.”

fotobron: Facebookpagina VVD Zaanstad

Link naar de brief van de Noord-Hollandse VVD fracties: https://hub.noordkopcentraal.nl/wp-content/uploads/2022/08/brief-vvd-fracties-uit-nh-aan-tk-fractie-vvd-inzake-asielstroom.pdf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *