Weer zijn er bulten van afval illegaal gedumpt in Wormerveer

Wormerveer – Er zijn egoïstische onverlaten in deze gemeente die liever hun zooi dumpen en de rest van Stad ermee opzadelen dan dat ze het wegbrengen of laten ophalen. Met als gevolg het regelmatig een rotzooi is rondom ondergrondse vuilcontainers en glasbakken. Het wordt daarom hoog tijd dat de gemeente daar strenger, straffer en harder tegen optreedt. Er is geen enkel excuus om zooi illegaal te dumpen. Of dat nou gaat om grofvuil of het legen van de normale prullenbak. Als de containers vol zitten, kun je de gemeente bellen en grote kans dat ze een paar uur later geleegd zijn.

Vaak dezelfde plekken

En toch wordt er vaak gedumpt. Opvallend vaak gebeurt dat op dezelfde spot. Zo is het op de parkeerplaats bij de Weverstraat ook vaak raak met illegaal dumpen. Vorige week weer. De buurt werd vanochtend weer eens wakker met een enorme zooi rondom de containers. Met bulten oud papier en ander vuilnis wat niet op straat hoort te liggen. Er staat niet voor niks een behoorlijke boete daarop.

Maar mensen hebben maling hieraan, want ze worden toch nooit gepakt. Daarom de oproep aan de gemeente Zaanstad: doe er wat aan. Zo heel ingewikkeld is dat niet. Posteer een of twee boa’s, desnoods undercover, in een auto nabij de bekende illegale stortplekken. Laat ze een weekend, of een paar werkdagen, alles monitoren en iedere dumper zonder genade op de bon slingeren. Desnoods stapel je een lading verschillende bekeuringen om er afschrikkend bedrag van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *