Wegafsluiting Zaanweg Wormerveer loopt volledig uit de hand

WORMERVEER – Sinds maandag 11 september is een deel van de Zaanweg in Wormerveer afgesloten vanwege herinrichtingswerkzaamheden. Er staan momenteel verkeersregelaars om het verkeer tegen te houden, aangezien auto’s niet verder kunnen rijden. Voor voetgangers en fietsers is de weg nog begaanbaar, maar voor autoverkeer is deze afgesloten.

Gisteren waren wij van Radio TV Zaanstreek ter plaatse om te kijken hoe het er aan toe ging. Veel mensen negeerden het verkeersbord bij de winkel Heerlijk en reden gewoon door. Daar stuiten de auto’s op de verkeersregelaars, die hen vertelden om te keren. Gisteren deden veel mensen dat niet en gingen ze in discussie met de verkeersregelaars, wat soms bijna uit de hand liep.

Grote groep negeert afsluiting

Vandaag zijn we van Radio TV Zaanstreek teruggegaan naar de Zaanweg, waar we even zijn blijven staan. Wat we zagen, liet ons met open mond achter: veel automobilisten negeerden de wegafzetting. Pas na ongeveer 60 meter kwamen de verkeersregelaars in beeld, die de automobilisten vertelden om te keren. Velen gaven gehoor aan deze instructie en deden dat ook, maar er was ook een grote groep die dit negeerde en in discussie ging met de verkeersregelaars, soms zelfs bijna tot vechtpartijen aan toe. Veel automobilisten waren boos omdat ze niet verder konden rijden en stapten uit om zelfs de wegafzetting voor de neus van de verkeersregelaars weg te halen. Boze automobilisten begonnen ook de verkeersregelaars te filmen en foto’s van hen te maken.

Discriminerend taalgebruik

We spraken met de verkeersregelaars, en een van hen was zo geschrokken dat hij overweegt zijn ontslag aan te bieden bij zijn werkgever. Boze automobilisten gebruikten ook discriminerende taal, wat zeer verontrustend is. De verkeersregelaars vertelden ons dat er morgen politie of handhavingspersoneel aanwezig zal zijn om hun veiligheid te waarborgen.

Geen toiletten voor verkeersregelaars

Er ontstond ook een discussie over het ontbreken van toiletvoorzieningen die niet geregeld zijn door de gemeente Zaanstad. De verkeersregelaars mogen gebruik maken van de toiletten van de bouwvakkers die werken aan de fundering van een gebouw, maar deze zijn vaak al om 16:00 uur gesloten. De verkeersregelaars moeten echter tot 20:00 uur blijven werken en worden geconfronteerd met het probleem dat ze dan hun behoeften in de Zaan moeten doen.

Radio TV Zaanstreek zal ook vragen stellen aan de gemeente Zaanstad over deze kwesties. Zodra we antwoorden ontvangen, zullen we dit in een nieuw bericht delen.”

Foto’s

RadioTV Zaanstreek-verslaggever maakte ter plekke een aantal foto’s van de situatie

De personen op de foto hebben niets te maken met agressie of geweld

Een reactie

  • Is het voor sommige mensen nou echt zo moelijk om een aanwijzing op te volgen ?

    Ik schrik hier van wordt tijd dat de politie er wat aan gaat doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *