Zaanbrug geopend (video)

WORMERVEER/WORMERLAND – Vanochtend was het dan zo ver. Om 07.00 uur werd de nieuwe Zaanbrug voor alle verkeer opengesteld. De ingebruikstelling werd verricht door Jeroen Olthof (Gedeputeerde Noord-Holland) onder toeziend oog van de wethouders Gerard Slegers (Zaanstad) en Rolf van Wanrooij (Wormerland).

Jeroen Olthof, op dat moment met het hele gezelschap in Wormerland, belde met de Havendienst om door te geven dat wat hem betrof de brugklep naar beneden kon. Daarmee kwam een eind aan een bouwperiode van zo’n anderhalf jaar. Het betrof overigens nog niet de officiële opening van de nieuwe brug tussen beide gemeenten. Die is gepland voor 13 april 2024.

De tijdelijke Zaanbrug wordt de de komende maanden verwijderd. Eind van de maand gaat de brugklep er af en zal het scheepvaartverkeer even worden gestremd.

Eenrichtingsverkeer

Nog niet alle Zaankanters kunnen van de nieuwe brug profiteren. Zo kunnen inwoners van Wormerland pas medio maart over de brug naar Wormerveer. Omdat de tijdelijke Zaanbrug wordt verwijderd heeft de gemeente Zaanstad eenrichtingsverkeer ingesteld op de Zaanweg. De Zaanweg vanwege de herinrichting ter hoogte van de Stationsstraat is afgesloten is autoverkeer vanuit Wormer niet mogelijk. Autoverkeer dat Wormer uit wil rijden zal dat moeten doen via, bijvoorbeeld, de Prins Clausbrug richting de N514.

De aannemer zal nadat de tijdelijke Zaanbrug is verwijderd ook de kades en aansluitingen op de Zaanweg terugbrengen naar de oude verkeerssituatie.

Video

Zaanbrug in gebruik genomen.

Foto’s

Foto’s gemaakt door onze verslaggever ter plaatse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *