Zaankanters voor Elkaar al tien jaar actief

ZAANSTAD – Zaankanters voor Elkaar bestaat 10 jaar. Dit door de gemeente gesubsidieerde vrijwilligersplatform heeft tot nu toe al meer dan 32.500 keer een match gemaakt tussen vraag en aanbod van vrijwilligers aan elkaar. Wethouder Harrie van der Laan is enorm trots op de inzet van alle vrijwilligers. Vrijwilligers worden wel het cement van de samenleving genoemd. Zaankanters voor Elkaar geeft extra body aan het belang van vrijwilligers in onze samenleving. Van der Laan: “Tijdens corona liep het aantal vrijwilligers enorm terug. Zaankanters voor Elkaar slaagde er in om heel snel uit het dal te klimmen. Dat is erg knap.”

Zaankanters kunnen een verzoek doen voor vrijwilligerswerk bij het platform. Vervolgens gaat het platform zoeken naar een match met een vrijwilliger. Afgelopen jaar lukte dat maar liefst 4.428 keer en werd bijna 77.000 uur vrijwilligerswerk gerealiseerd.

Landelijke waardering

NL Voor Elkaar, de landelijke vrijwilligersorganisatie, heeft waardering uitgesproken voor de resultaten van Zaankanters voor Elkaar. De waardering gold extra voor de ‘warme’ bemiddeling waarbij Zaankanters voor Elkaar inwoners die geen internet hebben of niet met computers kunnen omgaan offline ondersteunt.

Meer informatie:

Meer informatie vind je op de website zaankantersvoorelkaar.nl

Bron: Persbericht Zaanstad en website Zaankanters voor Elkaar