Zaanstad heeft het parkeerbeleid niet onder controle

Wormerveer, Zaanstad – 30 november 2023

In Wormerveer lijkt het parkeerbeleid van de gemeente Zaanstad tekort te schieten, ondanks herhaalde klachten van buurtbewoners. De problemen ontstonden als gevolg van aanhoudende werkzaamheden op de Zaanweg, waarbij een blauwe zone werd geïntroduceerd op het parkeerterrein. Verscheidene parkeervakken werden blauw geverfd en borden met de aanduiding ‘maximaal 2 keer 1 uur parkeren’ werden geplaatst.

Buurtbewoners hebben hun ongenoegen geuit bij de gemeente door middel van e-mails, maar volgens ontvangen reacties lijkt de situatie niet adequaat te worden aangepakt. Een van de buurtbewoners ontving het volgende bericht van de gemeente Zaanstad: “Bedankt voor uw melding. De overtreding moet feitelijk door de boa’s worden waargenomen. De door u opgegeven tijdstippen proberen wij ook in de Wijkindeling mee te nemen.”

De bewoners benadrukken dat veel bedrijven in Wormerveer zijn gevestigd en dat werknemers vaak in de buurt werken. Dit heeft ertoe geleid dat zij regelmatig hun parkeerschijf opnieuw instellen. Hoewel buurtbewoners onlangs spraken met enkele boa’s, beweren de handhavers van niets te weten en zeggen zij dat de kwestie niet in hun systeem staat. Desondanks beloofden zij de klachten door te geven aan de wijk-boa.

De gemeente Zaanstad ontkent dat er klachten zijn binnengekomen, ondanks de e-mails van verontruste bewoners. De bewoners uiten hun verbazing over deze reactie en benadrukken dat de parkeeroverlast in Wormerveer een onopgelost probleem blijft. De gemeente is gevraagd om nader commentaar, maar heeft tot op heden geen verdere informatie verstrekt. Buurtbewoners hopen op een snelle en effectieve oplossing voor de ontstane parkeerproblematiek in hun omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *