Zeer grote brand bij Vollers Cacao op Hoogtij (video)

WESTZAAN – Woensdagavond rond 18.30 uur is er bij Vollers Cacao op industrieterrein Hoogtij brand uitgebroken. Er werd al snel opgeschaald tot Grip 1: zeer grote brand. In de wijde omgeving zijn de zwarte rookwolken te zien. De rook trekt over Nauerna. De politie heeft bewoners in de wijde omgeving gevraagd deuren en ramen gesloten te houden vanwege de rookontwikkeling en mogelijk schadelijke stoffen.

Verkeer wordt omgeleid om de hulpdiensten uit de wijde omgeving, ook uit Beverwijk en Velsen ruimte om de brand aan de Achtersprings op Hoogtij te bereiken. Zo was Brandweer Krommenie aanwezig met een tankautospuit. Verder zijn korpsen uit Amsterdam opgeroepen om assistentie te komen verlenen.

Bij het overslagbedrijf kan zo’n 75.000 ton aan cacaobonen worden opgeslagen.

UPDATE 13 april 2023: Brand onder controle

Donderdag 13 april rond 08.00 uur mochten omwonenden deuren en ramen weer openen. De brand was toen onder controle. Er waren zeker 100 brandweerlieden nodig om het vuur onder controle te krijgen. Onder meer een drone werd in gezet om de brandhaarden te monitoren. Dat meldt de regionale omroep NH Nieuws.

Wel is de brandweer nog aanwezig om een aantal zogenaamde ‘hotspots’ in de gaten te houden. Daarom blijft er één brandweerwagen achter om in actie te komen mocht zo’n hotspot weer oplaaien. Vollers Cacao neemt van de brandweer wel de controle over met ingehuurde krachten.

VIDEO

RadioTV Zaanstreek-verslaggever Dustin Benjamins is ter plekke en maakte de volgende korte videoverslagen.

Politie roept omwonenden op deuren en ramen gesloten te houden
Zeer grote brand bij overslagbedrijf Vollers Cacao op industrieterrein Hoogtij

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *