Politiebureaus vandaag 24 uur gesloten

STREEK – De politiebureaus in het hele land zijn vandaag 24 uur lang gesloten. Het gaat vooral om de bureaus die een publieksfunctie hebben. De politieactie past in de strijd voor een fatsoenlijk vroegpensioen en is een volgende stap. Eerder waren er al acties waarbij geen bekeuringen werden uit geschreven. Het hoofdbureau van politie in Zaandijk was vandaag ook dicht. Dat bleek uit een actieposter op de deur.

De genoemde eerdere acties hebben niets opgeleverd. Veel zicht op een betere regeling voor vervroegde uittreding is er niet. Met de sluiting van de bureaus met een publieksfunctie willen de politiebonden een extra signaal geven.

Een bezoek aan het bureau had vandaag dus weinig zin. Het doen van aangifte (op afspraak), of het afgeven van documenten is onmogelijk en burgers moeten er voor terug komen. Alle afspraken die voor vandaag gepland waren zijn verzet naar een ander tijdstip.

Hoewel de deuren gesloten blijven werkt het personeel wel gewoon. Alarmnummer 112 en het algemeen informatienummer 0900-8844 blijft bereikbaar en op meldingen via deze nummers wordt ook gewoon gereageerd.

De politiebonden hebben aangegeven hun acties te zullen opschalen als na vandaag geen vooruitgang wordt geboekt in de onderhandelingen. Waarschijnlijk wordt dan ook weer het bureau gesloten voor 24 uur, maar andere acties worden niet uitgesloten

Bronnen: Politiebond ACP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *