Chaotische taferelen door afzetting Zaanweg Wormerveer

Wormerveer, sinds vandaag, maandag 11 september, is een deel van de Zaanweg afgesloten voor autoverkeer. Dit heeft te maken met lopende werkzaamheden op de Zaanweg, met name ter hoogte van de oude Zaanbrug. Op dit moment zijn ze bezig met het vervangen van het kruispunt en het riool, en er worden nieuwe lantaarnpalen geplaatst, samen met andere aanpassingen.

Op dit moment is de Zaanweg niet toegankelijk voor autoverkeer voorbij Zaanweg 66 vanwege de afzetting. Voetgangers en fietsers kunnen echter nog steeds gebruikmaken van de Zaanweg. Een deel van de parkeerplaats langs de Zaanweg is ook volledig afgesloten omdat deze wordt gebruikt voor het aanvoeren van zand en onderdelen. Parkeren is daardoor wat lastiger geworden.

Er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden, maar dit verloopt op dit moment niet altijd even soepel. Veel automobilisten proberen toch langs de afzetting te komen en worden door de verkeersregelaars tegengehouden. Sommigen waren het daar niet mee eens en negeerden de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Uiteindelijk moesten ze wel weer keren omdat er verderop ook verkeersregelaars stonden en de bouwvakkers erg boos waren omdat mensen door de afzettingen heen reden.

Mensen die toch wilden doorrijden, kregen heel duidelijk te horen dat ze moesten omrijden, omdat het nu een fietspad is geworden. Sommigen negeerden ook dat advies en probeerden om de shovel heen te rijden. Natuurlijk is dit gedrag niet de bedoeling en het is afwachten tot er een ongeluk gebeurt op deze manier.

Ter hoogte van Zaanweg 66 moesten veel vrachtwagens keren. Het lijkt er daarom op dat het niet helemaal duidelijk is aangegeven welke kant van de Zaanweg is afgesloten. Natuurlijk is het zeer onverantwoordelijk dat sommige mensen zich niet aan de verkeersregels houden en de aanwijzingen van de autoriteiten niet opvolgen.

Een reactie

  • Ik woon recht tegenover de Stationstraat aan de andere kant van de Zaan, dus ik zit
    1ste rang. Het verbaasd mij echt hoe sommige bestuurders een bord voor hun hoofd hebben en die borden niet zien.
    Zo asociaal het rijgedrag.
    Tip misschien: plaats een bord in de Stationstraat met verboden rechts af te slaan. Ik kan mij voorstellen dat de opstelling van die borden net na de kruising op de Zaanweg ongelukkig staan en moeilijk te zien zijn.
    Vr gr Gerard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *